De winter is nu toch echt begonnen. Dan is het belangrijk dat u uw fiets goed voorbereid op de winterse omstandigheden, ook voor Ebikes.

Wat kunt u doen om uw fiets winterklaar te maken?

  1. Zorg dat alle bewegende onderdelen schoon en ingesmeerd zijn met vet. Hiermee voorkomt u roest.
  2. Behandel de rem en versnellingskabels met WD40, dit is een vochtverdrijver, hiermee voorkomt u dat uw kabels vastvriezen.
  3. Pas de zadelhoogte aan. Door de zadelhoogte wat lager in te stellen, kunt u makkelijker bij de grond waardoor u een valpartij kunt voorkomen.
  4. Vermijd het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen, met een telefoonhouder kunt u beide handen aan het stuur houden.
  5. Controleer of uw verlichting nog werkt. Als het donker is, of het zicht slecht is, is het van belang om goed zichtbaar te zijn.
  6. Ga na of uw fietsbanden nog voldoende profiel hebben. Om meer grip te hebben raden wij het aan om uw banden wat minder hard op te pompen. Hierdoor is het bandenoppervlak groter wat resulteert in meer grip.Ook kunt u overwegen om winterfietsbanden te gebruiken. Wij kunnen deze banden voor u leveren en monteren.
  7. Heeft u een Ebike? zorg dan dat de accu op kamertemperatuur bewaard wordt. Hiermee voorkomt u dat de accu zijn actieradius verliest.

Heeft u bij een van deze punten hulp of advies nodig?

bezoek dan de winkel. Tijdens een onderhoudsbeurt zorgen wij ervoor dat de fiets technisch compleet wordt nagekeken en de bewegende onderdelen zoals de ketting worden nagekeken en ingevet.

Dit bericht is gepost in Acties. Bookmark de link.